Естетична блефаропластика

Това е оперативна процедура, която се извършва, с обща или локална анестезия и се понася много добре от пациентите. Целта на блефаропластиката е да премахне признаците от стареенето на кожата, на клепачите, които се представят под формата на “торбички”. Поради особености в анатомията на областта и поради възрастови и наследствени фактори, външни и вътрешни причини промените в клепачите се развиват сравнително рано.

Горна блефаропластика: При горната блефаропластика се премахва излишната кожа на горния клепач и по този начин окото се “отваря”, отстранява се излишната мастна тъкан. При нужда се отстранява част от мускула, който е хипертрофирал.

Долна блефаропластика: При долна блефаропластика се премахва излишната кожа, с което се изпъва отпуснатата кожа. Излишната мастна тъкан, която херниира в областта се позиционира в нова позиция, при което се изглажда клепача и се възвръща младежкия му вид. С това се преодолява проблема със “скелетонизацията” на областта и дава гаранции за траен резултат. Този метод е известен като ”блефаропластика по Хамра”.

Трансконюнктивална блефаропластика: Процедура подобна на горните с това изключение, че касае само млади пациенти без наличие на кожен излишък. Не се прави кожен разрез, а през малък отвор през конюнктивата се премахват излишните мастни натрупвания.

Внимателно се запознайте с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове.