Фейслифтинг

Представлява оперативна процедура, целяща постигане на по-добър естетичен резултат от наличния чрез премахване на излишната кожа и моделиране на подкожните структури. Постига се корекция на бръчките на лицето и шията и визуално “подмладяване”.

При нужда и при съответни показания се извършват корекции в шийната област чрез липосукция, липофилинг или при голямо отпускане на шията –пластика на шийния мускул. Операцията се извършва под обща анестезия/най-често/ или много рядко с локална, придружена със седация на пациента. Следоперативно пациента престоява в клиниката минимум за 24 часа под медицински контрол.

Разрезите се извършват в зони максимално прикрити от косата и ухото и на практика след няколко месеца до 1година са незабележими. Ефекта от процедурата е с различна продължителност до 8 - 10 години и е в пряка зависимост от това дали пациента пуши, излага ли се на слънце продължително, генетична предиспозиция или има наличие на хронични заболявания. Процедурата може да се комбинира с други методи, с което се постига повишаване на резултата.

За съжаление пластичната хирургия е с ограничени възможности в долната част на шията, което представлява “трудна зона” за корекция. SMAS лифтинг представлява “златния стандарт в тази област и гарантира дълготрайни резултати.

След операцията има дренажи за 2 - 4 дни и превръзка 7 - 10 дни, след което конците се свалят. Окончателния резултат е след 1 - 3 месеца, когато отоците и хематомите отзвучат. Подходящата възраст е обикновено около 50 години, но това е много индивидуално.

Фейслифтинга е прекрасна процедура за мотивирани пациенти с добър и траен резултат.

Внимателно се запознайте с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове.