Инжектиране на Ботокс

Представлява неоперативна процедура, целяща да премахне или минимализира ефекта от стареенето, а именно изглаждане на наличните бръчки. Ботокса представлява ботулинов токсин, което е невроотрова, която блокира предаването на нервния импулс към мускулите. Чрез блокирането на мускулното предаване настъпва релаксация, водеща до изглаждане на бръчките, които се появяват от действието на този мускул.

Ефекта настъпва до 72 часа. Не трябва да се масажира мястото на убождането и трябва да се спазват определени процедури след манипулацията. Ефекта е временен, обикновено няколко месеца, след което се налага повторно приложение.

След многократно приложение се наблюдава атрофия, промяна на цвета на кожата и изтъняване. При правилно приложение и при съответните показания този метод е с прекрасни резултати. Ботокс се инжектира в аксиларните ямки, с което успешно се блокира секрецията на потните жлези в областта.

Внимателно се запознайте с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове.