Намаляване на бюст

Процедура: Намаляване на бюста или т. нар. редукционна мамопластика е хирургична процедура за намаляване на размерите и подобряване на формата на млечните жлези. Типичните симптоми, характеризиращи състоянието на жените нуждаещи се от тази процедура са: болки в гърба и шията, психологичен дискомфорт. Разположението и дължината на разрезите върху гърдите варират според разликата между изходния и желания им размер. Най-често те са позиционирани на границата на пигментираната кожа около зърното/ареолата/, вертикално от ареолата до гънката под гърдата и в гънката.

Анестезия: Обща анестезия.

Здравно заведение: Операцията се извършва в болнично здравно заведение с престой до 2 дни.

Странични ефекти: Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвоносядания. Временно или трайно променена чувствителност на кожата на гърдите и на зърното.

Рискове: Развитие на груби белези и колоиди. Частична или цялостна некроза на ареолата и зърното. Некроза на кожни участъци. Асиметрия в позиционирането на зърната. Инфекция. Тотална загуба на чувствителност на гърдата.

Възстановяване: Пациентката може да се върне на работа след няколко дни до една седмица. Трябва да се избягват физически натоварвания в границите на 1 месец. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година, понякога повече.

Внимателно се запознайте с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове.