Оперативно лечение на гинекомастия

Процедура: Корекцията на гърдите при мъже е хирургична процедура прилагана при състояние наречено гинекомастия. Най-често се извършва липосукция в комбинация с хирургично намаляване или отстраняване на абнормно рзвитата жлезна тъкан. Разрезите са позиционирани на границата на пигментираната кожа около зърното/ареолата/, което ги прави трудно забележими в последствие.

Анестезия: Обща анестезия.

Здравно заведение: Операцията се извършва в болнично здравно заведение с престой до 1 ден.

Странични ефекти: Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвонасядания. Временно или трайно променена чувствителност на кожата на гърдите и на зърното.

Рискове: Развитие на груби белези и келоиди. Поява на гънки и/или неравности по кожата на гърдите. Некроза на кожни участъци. Асиметрия в позиционирането на зърната. Инфекция. Сероми.

Възстановяване: Пациентът може да се върне на работа след няколко дни до една седмица. Трябва да се избягват физически натоварвания в границите на 1 месец. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година, понякога повече.

Внимателно се запознайте с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове.