Повдигане на бюст

Процедура: При тази операция се отстранява излишната кожа върху бюста, която се е разширила и отпуснала, вследствие на промени в обема на гърдите в периоди на бременност и лактация, или вариации в теглото. Операцията може да се съчетае с имплантация на гръдни протези или с намаляване на обема на млечните жлези.

Анестезия: Най-често - обща. Възможно е провеждане на операцията под комбинирана - венозна и локална анестезия.

Здравно заведение: Операцията може да бъде извършена амбулаторно или с престой до 2 дни в болнично здравно заведение.

Странични ефекти: Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвонасядания. Временно или трайно променена чувствителност на кожата на гърдите и на зърното.

Рискове: Развитие на груби белези и колоиди. Частична или цялостна некроза на ареолата и зърното. Некроза на кожни участъци. Асиметрия в позиционирането на зърната. Инфекция. Тотална загуба на чувствителност на гърдата.

Възстановяване: Пациентката може да се върне на работа след няколко дни до една седмица. Трябва да се избягват физически натоварвания в границите на 1 месец. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година, понякога повече.

Внимателно се запознайте с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове.