Увеличаване на бюст с импланти

Процедура: Подобрява се формата и се увеличава обема на бюста чрез силиконови импланти. Имплантите се поставят зад млечната жлеза, зад гръдния мускул или по метода “двоен план” при който част от импланта е зад мускула, част - зад жлезата. Последният метод се прилага по-често при отпускане на бюста след раждане.

Анестезия: Най-често - обща. Възможно е провеждане на операцията под комбинирана - венозна и локална анестезия.

Здравно заведение: Операцията може да бъде извършена амбулаторно или с престой до 2 дни в болнично здравно заведение.

Странични ефекти: Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвонасядания, променена чувствителност на кожата на гърдите и на зърното.

Рискове: Може да се наложи отстраняване на имплантите за лечение на проблеми като: изтичане на разтвора/ако имплантите са изпълнени с физиологичен серум/, разкъсване на обвивката им, образуване на плътна капсула около тях, кръвоизлив или инфекция.

Възстановяване: Пациентката може да се върне на работа след няколко дни. Трябва да се избягва всякакъв физически контакт с бюста/ с изключение на прилаганите за подпомагане на възстановяването еластичен сутиен или лента в рамките на 3 - 4 седмици. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година, понякога повече.

Внимателно се запознайте с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове.